«Προσπαθώ να στέκομαι -όσο και με όποιο τρόπο μπορώ-  στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας», εξομολογείται ο Αλέξανδρος Καλλέργης.

Δεν είναι απλά ένας επιχειρηματίας με όραμα, που διαπρέπει ακόμα και στην κρίση, έχοντας γερά θεμέλια, αλλά ένας άνθρωπος που φροντίζει τα μέγιστα για τον συνάνθρωπό του, συμμετέχοντας στα κοινά με όποιο τρόπο μπορεί, στηρίζοντας τον αθλητισμό, αλλά και βοηθώντας στο έπακρον, αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο Αλέξανδρος Καλλέργης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, συγκαταλέγεται στους ευυπόληπτους πολίτες των Πατρών, αποτελώντας έναν από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες.

Διάδοχος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καλλέργη και άξιος συνεχιστής της μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης «Καλλέργης Μηχανήματα» στην Πάτρα, ο Αλέξανδρος Καλλέργης, έχει καταφέρει με τις πράξεις του, να συζητιέται για το επιχειρηματικό του έργο, το έντονο φιλανθρωπικό πρόσωπό του, που φροντίζει να κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και να αποτελεί πρότυπο για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να διαπρέψουν, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία μας χρόνια.

Έχοντας βραβευτεί πολλάκις για τη φιλανθρωπική και αθλητική του δράση, όντας ο ίδιος στο παρελθόν Πρόεδρος στην ομάδα πόλο της ΕΑΠ, αλλά και στηρίζοντας τα μαχητικά αθλήματα,  μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η πρόσφατη ανθρωπιστική του κίνηση, προσφέροντας απλόχερα 1.5 τόνο κρέας σε άπορες οικονομικά οικογένειες της Πάτρας, ενώ πρωταγωνίστησε και  στην παράδοση μηχανημάτων υψίστης σημασίας στο Καραμάνδειο Νοσοκομείο, όπου παρέστη και η Φαίη Σκορδά, σε μία εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά, που τελέστηκε υπό την Αιγίδα της Ένωσης Γυναικών Πάτρας!

 

Ο Αλέξανδρος Καλλέργης είναι ένας νέος άνθρωπος, με επιχειρηματικό ταλέντο και φιλεύσπλαχνο πνεύμα, που έχει ήδη προσφέρει πολλά και έχει σκοπό να προσφέρει ακόμα πολλά περισσότερα στον τόπο του.

 

Πώς έχετε καταφέρει σήμερα, αν και πολύ νέος ηλικιακά, να έχετε πετύχει στον επιχειρηματικό κλάδο που κινείστε;

Με τη βοήθεια του θεού!

 

 Η οικονομική κρίση χτύπησε και τον κλάδο των κατασκευών και των δημοσίων έργων; Ποιες είναι οι έξυπνες κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας επιχειρηματίας για να μην επηρεαστεί;

Εισαγωγή καινοτόμων ιδεών, γνώση εαυτών, αγάπη και μεράκι πάνω στη δουλειά.

 

 Όλη η Πάτρα και οι γύρω περιοχές, μιλάνε για την έντονη φιλανθρωπική δράση σας… Πώς σας γεννήθηκε αυτό το συναίσθημα;

Θεωρώ αδιανόητο να απολαμβάνω τις όποιες χαρές της ζωής μου, χωρίς πρωτίστως να μην έχω προσφέρει , έστω και το ελάχιστο, σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

Το ότι βοηθάτε ευπαθείς μερίδες, μήπως είναι και ένας βαθύτατος προσωπικός σας στόχος, ώστε να τιμήσετε τη μνήμη του αείμνηστου πατέρα σας;

Προσπαθώ να στέκομαι -όσο και με όποιο τρόπο μπορώ-  στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας , ευγνωμονώντας τον άνθρωπο που μου έδωσε τη δυνατότητα αυτή.

Ποια είναι η πολυτιμότερη συμβουλή που έχετε κρατήσει από εκείνον; 

Να μείνω πιστός στις ιδέες και τα πιστεύω μου, προσηλωμένος στην φιλοσοφία μου, ώστε να μην παραπλανηθώ από φανφάρες και κακές επιρροές.

Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μία πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπό σας και επιστρέφεται στο σπίτι σας, ποιο είναι το πρώτο συναίσθημα, κάνοντας τον απολογισμό της ημέρας;

Πληρότητα.

Πώς είναι στην καθημερινότητά του ο Αλέξανδρος Καλλέργης;

Όπως όλων των υπολοίπων απλών καθημερινών ανθρώπων. Τις περισσότερες ώρες στην καθημερινότητα μου τις περνώ δουλεύοντας. Στην οικογενειακή επιχείρηση με επωνυμία “Καλλέργης Μηχανήματα (Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών, 45, Πάτρα 264 41), που ιδρύθηκε από τον πατέρα μου -Κ.Θ. Καλλέργη- στην Πάτρα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980και ανέλαβα εξολοκλήρου τα ηνία της αμέσως μετά τον θάνατο του.Όταν δε μπορώ να ξεκλέβω λίγο ελεύθερο χρόνο, προσπαθώ να τον περάσω όμορφα και εποικοδομητικά.

Υπάρχει κάποιος που σας έχει βοηθήσει μία στιγμή ανάγκης, όπως κάνετε αντίστοιχα και εσείς; 

Ναι, ο ΘΕΟΣ και μόνο αυτός !

(Στη διάρκεια παράδοσης μηχανημάτων υψίστης σημασίας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Εκδήλωση που τελέστηκε υπό την αιγία της ‘Ένωσης Γυναικών Πάτρας και παρέστη η Φαίη Σκορδά)

 

Πρόσφατα δωρίσατε απλόχερα 1.5 τόνους μοσχάρι σε άπορα οικονομικά οικογένειες της Πάτρας, προκαλώντας τη συγκίνηση του δημάρχου.

Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Με το να στηρίξω την προσπάθεια της καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Στην Ελλάδα των Μνημονίων και της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, θεωρώ ότι υπάρχει συσπείρωση και δεν γίνεται να απέχουμε. Αυτές οι  δυσκολίες και οι αγωνίες που, από τον Μάιο του 2010 που εισήλθαμε στον Μηχανισμό Στήριξης και στο ΔΝΤ, ορθώνονται ως βουνό καθημερινά μπροστά μας, είχαν και την ..θετική τους πλευρά (όσο μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο) . Βοήθησαν ώστε να ξυπνήσει το χαμένο αίσθημα της αλληλεγγυότης, της συμπαράστασης και της αλληλοβοήθειας του Έλληνα.

Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, παρά μόνο ότι πάνω απ΄όλα είμαστε άνθρωποι . Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσω με την ίδια ζέση την προσπάθειά αυτή και θα είμαι πάντα αρωγός σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία.

(Με το Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ.Σταύρο Καλαφάτη, στα πλαίσια του οικονομικού φόρουμ ΜΟΝΕΥ SHOW, όπου είχε βραβευτεί για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.)

 Τι είναι αυτό που σας γεμίζει ως άνθρωπο;

Η πνευματική εξέλιξη.

 

Επισκεπτόμενος νοσοκομεία και ιδρύματα με παιδιά, υπήρξε ένα περιστατικό που σας συγκλόνισε;

Το ότι, δυστυχώς, παιδιά και οικογένειες είναι στα νοσοκομεία, είναι ήδη συγκλονιστικό και κάτι άλλο πέραν τούτου δεν είναι άξιο συζήτησης.

 

Υπήρξαν άνθρωποι στην μέχρι σήμερα επιχειρηματική και φιλανθρωπική σας δράση, που ζηλόφθονα προσπάθησαν να σας κάνουν κακό;

Το 95% των ανθρώπων που με προσέγγισαν. Αν και δεν μου κάνει καμία εντύπωση, καθώς είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον, ότι η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια που οτιδήποτε δεν μπορεί να το εξηγήσει και να συμπορευτεί μαζί του, το αφορίζει και τον δεικνύει ως πρόβατον ψωραλέον και αποφεύξιμον. Άλλωστε, αν διαβάσετε τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας μας, θα διαπιστώσετε ότι όσοι μετέπειτα αποδείχθηκαν σωτήρες, εκείνη τη στιγμή εκδιώχθηκαν, καταδικάστηκαν και διασύρθηκαν.

 

(Μια ακόμη τιμητική βράβευση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την προσφορά του στην πυγμαχία)

  Όντας πολύ λαοφιλής στον τόπο σας, η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική είναι στα άμεσα σχέδιά σας;

ΟΧΙ.

 

Ποιο πιστεύεις ότι πρέπει να είναι το προφίλ του επόμενου Δημάρχου της Πάτρας ;

Δεν πιστεύω ότι είμαι άξιος για να κρίνω το ποιος είναι ο κατάλληλος για να διεκδικήσει και εντέλει να καταλάβει το δημαρχικό θώκο. Βέβαια, σαν ένας ενεργός πολίτης που σέβομαι το δικαίωμα της ψήφου, θα απαιτούσα ο οποιοσδήποτε έχει τέτοιες βλέψεις να διέπεται από κάποιες βασικές αρχές. Όπως παραδείγματος χάριν, της πρόνοιας, της ευταξίας, της αγάπης του για την πόλη. Που, πέραν της επιθυμίας, θα έχει και την ικανότητα να διαμορφώσει τα δεδομένα εκείνα, που θα αλλάξουν τον κόσμο των συμπολιτών μου προς το καλύτερο!

(Σε εκδήλωση με τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαίας Νίκο Νικολόπουλο και την σύζυγο του Τασία Μανωλοπούλου.)

 

Παραμείνατε στον τόπο σας ενώ θα μπορούσατε να έχετε μετακομίσει στην Αθήνα όπου σίγουρα έχει περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Γιατί το κάνατε αυτό;

Γιατί αγαπώ την πόλη μου, όπως την αγάπησε και ο πατέρας μου. Ο οποίος, αν και μεγαλούργησε και διέπρεψε στην Ολλανδία και την υπόλοιπη Ευρώπη, την εγκατέλειψε για να ζήσει και να πεθάνει στην πόλη των Πατρών. Ενώ, φυσικά, μπορούσε να διαμείνει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου αυτός επιθυμούσε.

 

Αν κερδίζατε αυτή τη στιγμή στο λαχείο 10.000.000 ευρώ, πώς θα το ξοδεύατε;

Άμεσα, θα δρομολογούσα να οικοδομηθεί η πλέον εξειδικευμένη μονάδα για ενημέρωση και αποτροπή των Αμβλώσεων. Στην ουσία, θα απευθυνόταν στις γυναίκες που κυοφορούν και οι οποίες, είτε για οικονομικούς η κοινωνικούς λόγους, αναγκάζονται να προχωρήσουν σε τερματισμό της εγκυμοσύνης. Πετώντας, έτσι, αθώες ψυχές στα σκουπίδια.

 

Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στην πόλη μας, ιδίως λόγω καρναβαλιού. Ενδεικτικό, να αναφέρω ότι, σύμφωνα με επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, οι αμβλώσεις ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες ετησίως.

 

Αν στα προηγούμενα συνυπολογίσετε ότι επιπλέον, το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας εμφανίζεται όλο και πιο επιτακτικό τα τελευταία χρόνια, θέματα, όπως αυτό των αμβλώσεων,που μας φαίνεται γνωστό και εύκολο χρειάζονται περισσότερη προσοχή.

 

 Αν και τα τοπικά ΜΜΕ επευφημούν το φιλανθρωπικό σας έργο, υπάρχουν και άλλα που κάνετε «βουβά» με αγάπη για τον συνάνθρωπο και δεν τα γνωρίζουμε;

Πάρα πολλά .

Ποια είναι τα όνειρα και οι στόχοι του Αλέξανδρου Καλλέργη

Όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει, ο θεός γελά. Οπότε, από μικρός δεν έκανα πολλά σχέδια. Από την άλλη, με πίστη και πολύ δουλειά κατάφερνα να υλοποιώ τον εκάστοτε στόχο μου.

 

Κλείνοντας, αν ήταν να κάνω μια ευχή, θα ζητούσα να γυρίσουμε στις δεκαετίες των 80-90. Σε εποχές που οι Έλληνες ήταν ανέμελοι, χαρούμενοι, ευδιάθετοι και με θετική ενέργεια. Που το πρωί πήγαιναν για δουλειά και το μεσημέρι που γυρνούσαν στην οικογένεια τους, η τσέπη τους ήταν γεμάτη λεφτά. Χωρίς ληστρικούς φόρους που μας έχουν επιβάλει σήμερα. Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που βρέθηκαν στην εξουσία από το 2010 μέχρι σήμερα και ρέπει να πιστωθούν την έξοδο από τα μνημόνια.

 

Leave a Reply

Please Login to comment
  Εγγραφή  
Ενημερώσεις για